• Home
  • Werkwijze
  • Opstellingen

Opstellingen

Op een andere manier kijken naar (complexe) vraagstukken? Opstellingen kunnen een grote rol en functie hebben bij het beschouwen van (organisatie)dynamieken.

En ze leiden als zodanig onmiddellijk tot complexiteitsreductie en hervinden van balans. Bij opstellingen is sprake van korte interventies met een vaak verbluffend resultaat.

Weten hoe het werkt?

Met een centrale vraag of thema worden ‘representanten’ of voorwerpen in de ruimte opgesteld. Iedere representant is een relevante schakel in het geheel. De opsteller gaat met u en uw vraag aan het werk en (her) plaatst de representanten of de voorwerpen en voegt elementen toe. Zo ontstaat een proces dat leidt tot een inzicht. De impact is vrij direct duidelijk. In feite creëert de opsteller een nieuw beeld van de situatie. Een nieuw beeld met dezelfde en toegevoegde, ontbrekende elementen.

Vaak hebben opstellingen een mythische bijklank. Het gaat hier echter niet om mythen, maar om het toepassen van een ambacht. Een ambacht dat het mogelijk maakt om op een andere manier, met een andere bril naar dynamieken te kijken. Wij mensen zijn erg gericht op mondelinge communicatie en creëren meer vanuit de ratio dan vanuit het onderbewuste. Bij opstellingen worden beelden die meer onderbewust leven, verhelderd. En wordt een vervolgstap gemaakt. 


vleugels voor verandering grid

 

 



Vleugels voor Verandering
maakt verborgen potentieel zichtbaar,
waardoor organisaties
en mensen succesvoller kunnen worden.

Neem contact op

Mail of bel

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

+31 (0)6 57 53 59 64

Inge van Zon - Vleugels voor Verandering