Waarom kiezen voor ons?

De netwerksamenleving stelt andere eisen aan bedrijven en organisaties dan pakweg 5 tot 10 jaar geleden. Samenwerken, innoveren, koploper blijven: alles draait om verbinding.

De route uit het verleden is geen garantie in de toekomst. Steeds vaker moeten we omgaan met ‘wat zich aandient’.

Hoe?

Anders kijken naar organiseren en werken: lerend veranderen, lerend werken en steeds vaker de weg vinden terwijl je bezig bent. Dat kan alleen met autonome, authentieke professionals die meester zijn in hun vak; in verbinding met de opgave. Niet meer door te sturen met de gedachte dat systemen, structuren en bedrijfsvoeringsconcepten het verschil gaan maken. Nog te vaak wordt bij verandering gedacht in die zogenoemde ‘bovenstroommaatregelen’.

Voor verankering van verandering is de onderstroom in relaties en organisaties relevant. Wij nemen u mee naar de onderstroom. Maken verborgen potentieel en intelligentie zichtbaar en ondersteunen u bij het doorontwikkelen naar Autonomie, Authenticiteit en Meesterschap bij professionals.

Vleugels voor Verandering is zelf representant van de netwerksamenleving. Een jong bedrijf dat ziet dat de uitdaging van deze tijd andere kwaliteiten vraagt van leiders, managers en professionals. Met oog voor de opdracht formeren wij het beste team. De meest doeltreffende mensen bij uw vraag. Netwerkcollega’s die net als eigenaar Inge van Zon, het klappen van de zweep kennen. Stuk voor stuk meesters in hun vak.

U wilt adaptief zijn, een duurzaam succesvol(ler) bedrijf? Dat teams beter samenwerken? Dat mensen verbinden? Dat u flexibel en wendbaar op nieuwe ontwikkelingen kunt reageren? Dat u als (non-profit) organisatie uw nieuwe rol in het speelveld sneller en doeltreffender kunt spelen?

Wij

  • werken altijd in relatie tot uw opgave en context;
  • zorgen ervoor dat ‘lerend veranderen’ op gang komt;
  • werken vanuit systeemdynamisch perspectief aan een nieuwe intelligentie. Wij werken met de geplande toekomst, de toekomst die zich wil aandienen (Theory U) en met waarden en overtuigingen in de onderstroom. Daardoor kan er een nieuw leer- ontwikkelperspectief ontstaan. En: ‘als je verandert wat je gelooft, verander je wat je doet’. Dat en zelfkennis en –reflectie leidt tot meer Autonomie, Authenticiteit, Meesterschap;
  • werken positief waarderend. ‘Schuren’ hoort daarbij: ‘zonder wrijving geen glans’ als inherent onderdeel van een proces van groei;
  • werken op het niveau van Organisaties, Leiding, Teams en op individueel niveau (executive/leiderschaps- en individuele coaching).

Geïnteresseerd geraakt en meer lezen? Download hier het gratis e-book ‘Verborgen potentieel ontketenen – het geheim van vitalere en succesvollere mensen en organisaties’.

Vleugels voor Verandering collage

Neem contact op

Mail of bel

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

+31 (0)6 57 53 59 64

Inge van Zon - Vleugels voor Verandering