Over Inge van Zon

Inge van ZonU verwacht misschien een boeiend Curriculum Vitae; dat kunt u op LinkedIn vinden. Ik vertel u hier een ander verhaal.

Ik kan me niet anders herinneren dan dat ik gefascineerd ben door mensen en hun motieven om dingen te doen of te laten. Ik was al jong bezig om daar richting aan te geven. Zo rolde ik vrij geruisloos in management. Ik merkte dat ik, ondanks dat ik daar niet bewust naar op zoek was, in de voorhoede speelde.

Steeds was ik bezig met ontwikkeling van mensen en de vraag hoe de organisatie anders en beter zou kunnen functioneren. Met als gevolg dat een optimale balans kon worden gevonden tussen permanente organisatievernieuwing en mensen. En dat er daardoor iedere keer weer iets gebeurde wat relevant was.

Zo gebeurde het dat ik meer dan 20 jaar in (top) management heb gewerkt. Ik zeg dit heel bewust op deze manier. Succesvol zijn in leven en werk heeft voor mij niet te maken met geplande, gebaande paden. Doen waar je goed in bent, het juiste kompas volgen. Dat is leidend. Het is inmiddels mijn overtuiging dat alle andere motieven op de korte of lange duur niet leiden tot het gewenste succes en levensgeluk.

Ik was en blijf geïntrigeerd door het complexe samenspel tussen mens, organisatie en speelveld. Een speelveld dat de laatste jaren door de vele innovaties, veel minder voorspelbaar is geworden.

Of toch wel mijn CV?

Misschien kun je over bovenstaande zeggen dat het meer een deel van mijn systemische curriculum vitae is. Met Vleugels voor Verandering wil ik de weg van mijn talent volgen. Ik combineer daarin mijn kennis van organisaties, leiderschapsontwikkeling en mensen. Daarbij wil ik met mijn manier van werken ondersteunen naar een nieuw (persoonlijk) leiderschap.

Een leiderschap dat meer gericht is op zelfinzicht, (zelf)vertrouwen en intuïtie. Klaar voor wat zich aan wil dienen (emerging future). Leiderschap dat kan dealen met het 'niet weten'. Immers visies voor langere tijd kunnen volgend jaar achterhaald zijn door dat wat we nu nog niet weten. De flexibele, wendbare mens is daarbij de factor als het gaat om succes. Aangesloten bij dat wat er gebeurt in de context. Of dat nou privé of zakelijk is. Opdat organisaties en mensen succesvoller kunnen worden.

Neem contact op

Mail of bel

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

+31 (0)6 57 53 59 64

Inge van Zon - Vleugels voor Verandering