Organisatieontwikkeling

Uw organisatie – een olietanker of een speedboot? Om ons heen voltrekt zich een social media revolutie (zie filmpje hieronder). Deze constante stroom van (technologische) innovaties heeft grote gevolgen voor organisaties en de samenleving. De complexiteit en de risico’s zijn enorm toegenomen. Gevestigde reputaties staan steeds vaker onder druk.

Kan uw organisatie snel en wendbaar reageren?

Of duren veranderingen te lang? Zijn uw medewerkers wendbaar en weerbaar in deze veranderingen? Zien zij de voortdurende veranderingen in de context? Zij vormen immers de kern van uw prestaties. Ons expertisegebied is dat wij organisaties en mensen begeleiden. Door behulpzaam te zijn met complexiteitsreductie wordt het speelveld overzichtelijk en wordt een doorbraak tot stand gebracht.

Nieuw Generatiedenken

Een speciale expertise daarbij is Nieuw Generatiedenken in vergrijzende organisaties. Organisaties vergrijzen blijvend, en dat heeft consequenties. Aangezien er minder jongeren zijn, is het een farce om aan te nemen dat de problematiek zichzelf wel zal oplossen. Hoe blijven 48+ers flexibel en wendbaar in de toegenomen complexiteit. Nog niet zo lang geleden kon met begin 50 ‘de landing’ ingezet worden naar een vroegpensioen . En dat is er nu niet meer bij. Weten hoe u van al die 50’ers meesters en bondgenoten voor ontwikkeling kunt maken. Hoe zij en jongeren inspirerend samen kunnen werken?

Omdat wij denken dat daar veel meer uit te halen valt hebben wij het programma ‘Meesterschap ‘ ontwikkeld. De bouwstenen van dit programma zijn ook afzonderlijk te benutten. Wij informeren u er graag nader over.

Quote Paul Hughes:

‘Meaningful work is as important for organizations as it is for individuals. Work is being redefined by ‘meaningful work’. Organizations now have the responsibility of creating workplaces that are meaningful, products & services that add real value, and a brand that invites people to belong’.

 

Neem contact op

Mail of bel

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

+31 (0)6 57 53 59 64

Inge van Zon - Vleugels voor Verandering