Workshops voor dertigers - De Kunst van het Waarmaken

Speciaal voor dertigers is het programma ‘de Kunst van het Waarmaken’ ontwikkeld. Met dit programma dagen we je uit het beste uit jezelf te halen. We gaan samen met je op zoek naar wie jij bent in je werk, wat je echt wilt en hoe jij jezelf hierin kunt waarmaken.

We beloven een pittig programma dat jou persoonlijk raakt, je in beweging zet en je meer energie en plezier in je werk oplevert. We brengen je de kunst van het waarmaken bij.

Visie op dertigers

Dertigers bevinden zich in de bloei van hun leven. Ze staan vaak voor belangrijke levenskeuzes: welke volgende carrièrestap ga ik maken, waar wil ik wonen en met wie en wil ik wel of geen kinderen? Veel dertigers streven daarbij naar het hoogst haalbare: een flitsende carrière, de perfecte partner, een prachtige woning en een rijk sociaal netwerk. Alles kunnen, veel moeten, alles hebben en overal bij willen zijn. Ogenschijnlijk leven ze een succesvol bestaan.

Toch voelt het voor veel dertigers van binnen anders. Het idee dat je jezelf op allerlei fronten moeten waarmaken, legt een grote druk op de dertiger. Hierin is vaak weinig ruimte voor twijfels, onzekerheden en verkeerde keuzes. Op een dieper niveau ervaart menig dertiger onduidelijkheid en onzekerheid over wie hij of zij is en waar hij of zij naar toe wil met zijn leven.

De worsteling met het instandhouden en bouwen van een uiterlijk succesvol plaatje strijdt vaak met het vinden van de eigen innerlijke weg. Nogal wat dertigers bezwijken onder de ambitie om dat ideale plaatje waar te maken. Met als gevolg: uit balans raken, keuzestress, spanningsklachten, burnout en zingevingsvragen.

In ons werk als organisatiecoach komen we veel dertigers tegen die deze worsteling ook in hun werk ervaren. Geleefd worden, het waarmaken van verwachtingen, het idee hebben niet op de juiste plek te zitten, het gevoel hebben dat er meer inzit, zijn veel gehoorde uitspraken van dertigers. Hieronder schuilt het verlangen om deze reactieve patronen te doorbereken en zichzelf van binnenuit waar te maken. Meer vanuit eigen kracht invulling geven aan werk, onbenut potentieel waarmaken en autonoom keuzes leren maken.

Het programma

De Kunst van het Waarmaken bestaat uit twee afzonderlijke dagen.

Dag 1 – de verwachtingen waarmaken

Je gaat aan de slag met hoe jij jezelf tot dusver hebt waargemaakt in je werk. We onderzoeken met elkaar voor wie of wat je jezelf waarmaakt. Wat dit jou oplevert, maar ook de prijs die je hiervoor betaalt. Samen gaan we op zoek naar reactieve patronen en zetten we de eerste stappen in het loslaten van het waarmaken van verwachtingen van anderen.

Dag 2 – mezelf waarmaken

De tweede dag staat in het teken van jezelf waarmaken. Je gaat contact maken met ‘meer verstopte kanten’ van jezelf. Je ervaart wat het jou oplevert als je die kanten van jezelf de aandacht geeft en in het licht zet. In dit proces verbindt jij je met je eigen innerlijke kompas. Je krijgt handvatten aangereikt om meer van je ware zelf in te zetten in het werk.

Neem contact op

Mail of bel

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

+31 (0)6 57 53 59 64

Inge van Zon - Vleugels voor Verandering