Workshops voor 48+‘ers - Marktwaarde & Meesterschap en Meesterschap ‘de steen in de vijver’

Nog niet zo lang geleden zette menig 50-plusser ‘de landing in’ met het vizier op (vroegtijdig) einde van zijn of haar loopbaan. De algemene visie was dat het tijd was om ‘leuke’ dingen te gaan doen.

Die tijden zijn voorbij: de huidige generatie wil een vitaal en betekenisvol werkzaam leven met kwalitatief werk dat leuk en leerzaam is en er bovendien toe doet.

Zo’n langere loopbaan vraagt om bezinning over hoe je daaraan vorm geeft, wat precies je marktwaarde is en hoe je alles dat je al geleerd en gedaan hebt kunt verzilveren. Misschien moet de ambitie zelfs verder gaan: kun je impact hebben met jouw meesterschap voor de organisatie waar je werkt, voor anderen en niet in de laatste plaats: voor jezelf! En misschien zijn er ook dingen die je moet afleren.

Visie op 48+’ers

48+’ers hebben grote invloed, zowel maatschappelijk als in organisaties. Ze zitten vaak op leidinggevende posities en zijn vaak ook degenen die op basis van hun vakmanschap zicht hebben op de consequenties van keuzes. Zijn de huidige 48+’ers zichzelf bewust van hun invloed of dat besef slechts impliciet aanwezig? En wordt de organisatie daar sterker, zwakker of anders van?

In veel organisaties is het beeld en het beleid veelal gebaseerd op de vorige generatie senioren: namelijk dat men zich voorbereidt op het verlaten van het actieve, werkende leven. Een groeiend percentage van de huidige groep 48+’ers wil zich heroriënteren en is bezig met de vraag hoe ze nog langer actief mee kan blijven doen. Veelal willen ze blijven werken, maar niet zoals ze deden en lang niet altijd in de organisatie waarin ze nu werken. Ze willen eigen baas zijn over hun agenda en werktijd. De bureaucratie, het lange vergaderen en de cijfermatige aansturing zijn ze beu.

Privé zijn ze gesetteld, ze hebben meer ruimte voor zichzelf. Het werk gaat ze (te) makkelijk af, of ze vinden het steeds lastiger en ervaren veel concurrentie van jongere medewerkers. Op een dag gaat dit kriebelen: en nu? Dat is het moment om die gevoelens serieus te nemen en ermee aan de slag te gaan, om door te starten. Door verouderde patronen te onderzoeken, te revitaliseren en opgedane ervaring en kracht te benutten op een hernieuwde manier. In ons werk als organisatiecoach komen we veel 48+’ers tegen die relatief onbewust hun werk doen. Onbewust of wegkijkend van snelle veranderingen in de context, onbewust op marktwaarde, verbonden met de inhoud, voorbij het eigen belang. Misschien hebben zij al mentaal afscheid genomen.

Veel 48-plussers kunnen niet spontaan antwoord geven op de vraag waar hun kracht en kwaliteit ligt, terwijl de tijd een bewust zicht op eigen potentieel en andere competenties vraagt. Competenties die vaak wel (onzichtbaar) aanwezig zijn. Met onze workshops maken we het verborgen potentieel van 48+’ers zichtbaar en maken we de transfer naar Meesterschap, Marktwaarde en Impact. We dagen uit om voluit te gaan, lef te hebben en te doen wat nodig is. Een baken zijn voor jezelf en anderen in een omgeving die razendsnel veranderd. Daarmee zijn zowel de 48-plussers gebaat, als ook de organisatie waar zij werkzaam zijn.

Marktwaarde & Meesterschap

Marktwaarde & Meesterschap bestaat uit twee aaneengesloten dagen.

Dag 1 - Als je verandert wat je gelooft, verander je wat je doet

Je gaat aan de slag met de opbrengst van je loopbaan, je drijfveren en jouw plaats op het veld van verandering. Je wordt je bewust van het effect dat je hebt op anderen en op bijvoorbeeld jongere collega’s. Jouw verborgen potentieel komt aan het licht.

Dag 2 – jouw meesterschap in het licht; de transfer naar de praktijk

De tweede dag staat in het teken van expliciteren van jouw marktwaarde en meesterschap en dat afgezet tegen de context van jouw werkomgeving.

Je gaat werken aan zelfbewust, vitaal meesterschap; wat moet je ervoor doen, wat moet je ervoor laten.

Het delen van je eigen leer- en ontwikkellijn met alle ervaringen die je erbij hebt, opent gezamenlijk nieuwe velden. En daarmee nieuwe, nog niet verkende mogelijkheden.

Voor de deelnemers aan Meesterschap als multiplier: formuleren van vervolgopdracht.


Meesterschap ‘de steen in de vijver’

Meesterschap ‘de steen in de vijver’ is als verdiepingsworkshop mogelijk na het volgen van Marktwaarde & Meesterschap, en bestaat uit twee aaneengesloten dagen. Deze tweedaagse gaat hoofdzakelijk over het concept overdracht; de meester die anderen ondersteunt in hun groei en ontwikkeling. De meester die een footprint achterlaat!

Dag 1 - het leiderschap van de meester

Reflectie op de opdracht die je hebt gekregen voorafgaand aan deze workshop.

Jij en jouw impact; de waarde van het debat en het conflict. Hoe ga jij bijdragen aan het laten excelleren van anderen.

Dag 2 – jij als multiplier – vakmanschap van anderen helpen vergroten

Je gaat aan de slag met een collega, leerling of gevorderde uit een andere generatie en gezamenlijk ervaren jullie valkuilen, wat echte uitwisseling oplevert en generatie specifieke do’s en don’ts.

Neem contact op

Mail of bel

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

+31 (0)6 57 53 59 64

Inge van Zon - Vleugels voor Verandering