Ontwikkellijn Meesterschap & Het Nieuwe Generatiedenken voor duurzame inzetbaarheid

Onze ontwikkelijn levert een bijdrage aan samenhang tussen organisatieontwikkeling, leeftijdsbewust HR-beleid en door trainingen 'Nieuw Meesterschap'

Vitaliteit, innovatie en levensbelang; generatiedenken en daarin doorontwikkelen wordt onontkoombaar voor organisaties. De vergrijzende generatie is van grote waarde voor organisaties.

Met hun senioriteit, werkervaring en stabiliteit vormen zij de ruggengraat van de onderneming. In veel gevallen ziet deze generatie zichzelf niet zo en wordt ze ook niet zo gezien door de organisatie. Ons programma helpt zowel medewerkers als leidinggevenden om dat om te draaien. Daarbij focussen we niet alleen op de oudere generatie.

Verbinding tussen generaties

We focussen op verbinding tussen de verschillende generaties, zodat deze elkaar gaan aanvullen en versterken. Zo is bijvoorbeeld bekend uit onderzoek dat generatie Y (1985 - 2000) graag samenwerkt met senioren van de protestgeneratie, omdat ze verwantschap ervaren en denken veel te kunnen leren.

Waar ze op afhaken is het veelvuldige, langdurige overleg (polderen) en hierarchisch werken. Deze groepen actief in verbinding brengen leidt tot nieuwe waarden en bijstelling van ontstane patronen bij zowel ouderen als jongeren. Wat daarvoor nodig is, is dat 48 plussers openstaan voor de vernieuwende invloed van jongere generaties en dat ze hen actief steunen bij het opfrissen van de bedrijfscultuur.

Als je de onderstroom kunt lezen, zie je dat er nog heel veel verborgen potentieel bij mensen is. Meer dan dat ze vaak zelf vermoeden.
- Inge van Zon

Workshops 'Nieuw Meesterschap'

Instellingen en bedrijven zijn zich wel bewust van vergrijzing, maar het ontbreekt aan een adequaat plan om hiermee om te gaan. Daarom hebben wij de ‘Ontwikkellijn Meesterschap & nieuw Generatiedenken’ ontworpen. Maar dan wel meesterschap nieuwe stijl. Gericht op bewust vakmanschap, samenhang en succesvolle organisatie-ontwikkeling. Wij zijn ervan overtuigd dat elke organisatie de komende jaren aan de slag moet om de vergrijzing als kans te benutten om organisaties krachtiger te maken. De ontwikkellijn levert een bijdrage aan samenhang tussen organisatie-ontwikkeling, leeftijdsbewust HR-beleid en door trainingen ‘Nieuw Meesterschap’ voor dertigers en 48+'ers.

Het delen van je eigen leer- en ontwikkellijn met alle ervaringen die je erbij hebt, opent gezamenlijk nieuwe velden. En daarmee nieuwe, nog niet verkende mogelijkheden.
- Wilna Breukelaar

 

Ontwikkellijn Meesterschap & Het Nieuwe Generatiedenken

Inspiratiebron: Dr. Aart Bontekoning

Een van onze inspiratiebronnen is Dr. Aart Bontekoning. Als enige in Nederland gepromoveerd op dit boeiende, nog relatief onbekende terrein. Zijn boeken ‘Het generatieraadsel’, ‘Generaties! Werk in uitvoering’ en Nieuwe generaties in vergrijzende organisaties’ zijn lezenswaardig en toegankelijk geschreven. ‘Meesterschap & Generatiedenken’ heeft onze organisatie- en ontwikkelcoaching een extra dimensie en verdere verdieping gegeven.

Over ons

Wilna Breukelaar Wilna Breukelaar
Partner en oprichter van Twee of Meer. Vakvrouw met liefde voor het vak van organisatiecoach en grote affiniteit met publieke en maatschappelijke organisaties en bedrijven.

 

inge van zon vleugels voor veranderingInge van Zon
Ondernemer, eigenaar van Vleugels voor Verandering. Door de wol geverfd in leiderschap en als ontwikkelcoach. Lees hier meer over Inge.

Neem contact op

Mail of bel

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

+31 (0)6 57 53 59 64

Inge van Zon - Vleugels voor Verandering